Blog Wie betaalt de kosten voor reparatie van je smartphone?

Wie betaalt de kosten voor reparatie van je smartphone?

Posted by Admin on

Pats, kling, daar ligt je smartphone op de tegels in de badkamer, tuin of op straat. Uiteraard met het scherm naar beneden, je draait je telefoon om en ziet een gebarsten scherm. Of je gaat met vrienden naar het strand op een mooie zomerdag. Zonder na te denken ren je de zee in, want het is echt warm! Na 10 minuten poedelen bedenk je opeens dat je smartphone nog in je zak zit. In beide gevallen weet je dat je jouw smartphone moet laten repareren. Wie betaalt dan deze kosten?

Fabrieksgarantie?

Als je beeldscherm kapot is, zie je dit direct. Maar door de val kan er meer defect zijn aan je telefoon, denk aan de homebutton van je iPhone of je oplader maakt geen contact meer. Vallen deze reparaties dan onder de fabrieksgarantie? Helaas niet in de hierboven beschreven situaties. In beide gevallen is namelijk sprake van nalatigheid van jouw eigen handelen. Hier hoeft de fabrikant natuurlijk niet voor te betalen. Fabrieksgarantie is bedoeld voor technische mankementen.

Inboedelverzekering?

Zoals wij in de vorige blospost al schreven valt de smartphone als product binnen de inboedelverzekering, maar dekt deze verzekering vaak niet de schade. Als je jouw geliefde smartphone binnenshuis laat vallen – op de badkamertegels bijvoorbeeld – dan wordt de schade niet vergoed vanuit de inboedelverzekering. Schade buitenshuis valt sowieso niet onder de inboedelverzekering.

Uit eigen portemonnee betalen

Als je ook geen smartphoneverzekering hebt afgesloten, zal je helaas de kosten om je telefoon te repareren zelf moeten betalen. Dat kan nog aardig in de papieren lopen, vooral als de schade niet zichtbaar is, en je telefoon toch kuren vertoond. Je kan jouw telefoon laten vergoeden bij de fabrikant of via jouw provider, maar er zijn ook zowel online als in de winkelstraten meer dan voldoende reparateurs te vinden. Vaak vervalt dan wel de fabrieksgarantie, houd hier rekening mee. Wij raden het overigens af om zelf reparaties aan je smartphone uit te voeren, zoals schermreparatie. Het ziet er misschien redelijk eenvoudig uit, maar vergt wel specialistische kennis.

Voorkom onverwachte kosten door je smartphone te verzekeren. Wij bieden smartphoneverzekeringen aan voor bijvoorbeeld iPhone, Samsung, Sony en Huawei.