Blog Help! Smartphone gestolen, ben ik verzekerd?

Welke schade dekt mijn telefoonverzekering?

Posted by Admin on

Telefoonverkopers proberen je er altijd eentje aan te smeren in de winkel, maar dan klinkt het vooral alleen heel duur. Wat doet een telefoon verzekering nu daadwerkelijk voor je? Welke schade wordt er gedekt in een standaard verzekering? Het verzekeren van je smartphone is helemaal niet zo’n slecht idee. Na het lezen van deze blogpost ken jij de ins en outs.

Standaard dekking of aanvullende dekking?

Aan kiezen van een goede telefoon verzekering gaat wat onderzoek vooraf. Niet iedere verzekeraar biedt dezelfde dekkingen en alle verzekeraars hanteren andere prijzen. Om voor jezelf de beste verzekering te kiezen moet je naar je eigen wensen kijken, zoals:

  • Wat wil je betalen;
  • wat wil je gedekt hebben;
  • voor welke periode wil je de verzekering afsluiten;
  • wat ben je bereid te betalen als eigen risico

In de meeste gevallen bieden verzekeraars een standaard en aanvullende dekkingen. De standaard verzekeringen bieden niet in alle gevallen een volledige dekking. Soms moet je bijvoorbeeld voor een volledige dekking tegen waterschade een aparte, aanvullende verzekering afsluiten. Let daar dus op bij het oriënteren naar aanbieders.

Dekking bij een standaard smartphoneverzekering

Met een verzekering voor je telefoon bescherm jij jezelf tegen onverwachte kosten bij schade aan je smartphone. De verzekeraar komt je op deze momenten financieel tegemoet, waardoor je zelf niet te diep in de buidel hoeft te tasten.

De volgende onderdelen worden door de meeste verzekeraars in de basisdekking vergoed:

  • Diefstal (meestal pas bij braakschade);
  • Oneigenlijk gebruik
  • Waterschade
  • Schade door anderen

Hiernaast zijn er dus verschillende aanvullende verzekeringen die je kan afsluiten. Kortom, het is aan jou hoe goed (en voor hoeveel geld) jij je smartphone verzekert. Op onze website kan je terecht voor verzekeringen voor o.a. iPhone, Samsung Galaxy, Huawei en Sony.