Blog Smartphoneverzekering zonder eigen risico

Smartphoneverzekering zonder eigen risico

Posted by Admin on

Tijdens het verdiepen in smartphoneverzekeringen kom je erachter dat ook bij een verzekering voor je telefoon vaak een eigen risico geldt. Het is belangrijk om hier tijdens je oriëntatie ook aandacht aan te besteden, want bij veel verzekeraars zitten hier grote verschillen. Voor sommige mensen is het eigen risico ook een reden om helemaal geen smartphoneverzekering af te sluiten. Toch heeft een eigen risico bij een verzekering ook zijn voordelen. Lees er in deze blog meer over!

Hoe werkt het eigen risico?

Een eigen risico is een bedrag van een reparatie dat je, voordat de verzekering ‘ingaat’, eerst zelf moet betalen. Verzekeraars hanteren dit om onzindeclaraties – en dus misbruik van de verzekering – te voorkomen. Best logisch dus! In de meeste gevallen bestaat het eigen risico uit een standaard bedrag. Door ons dit bedrag te laten betalen, kan de verzekeraar de maandelijkse premie betaalbaar houden. Een hoger eigen risico betekent dat je minder maandelijkse premie hoeft te betalen.

Een voorbeeld:
Jouw telefoon heeft schade en moet gerepareerd worden. De reparatie kost €300 euro. Voor jouw verzekering betaal je bij iedere declaratie €75 euro eigen risico. Dat betekent dat jij voor de reparatie €75 euro betaalt en de verzekeraar de overige €225 euro.

Is er een telefoonverzekering zonder eigen risico?

Kort door de bocht: nee, er zijn geen verzekeringen zonder eigen risico. Wel verschilt het bedrag dat je als eigen risico betaalt bij iedere verzekeraar. Let daar dus goed op tijdens het afsluiten! Bedenk voor jezelf goed wat je kwijt wil zijn aan maandelijkse premie en baseer daar de hoogte van je eigen risico ook op. Nog vragen? Laat je dan door desbetreffende verzekeraars eens voorlichten over de mogelijkheden.

Vaak ben je veel voordeliger uit met een smartphoneverzekering en je kan erop rekenen dat de reparatie altijd goed uitgevoerd wordt. Kortom: echt het overwegen waard! Op onze website vind je een overzicht met verschillende verzekeringen voor o.a. iPhone, Samsung, Huawei en Sony.