Blog Smartphone ook verzekeren bij een sim only abonnement

Smartphone ook verzekeren bij een sim only abonnement

Posted by Admin on
Smartphone ook verzekeren bij een sim only abonnement

Bij het afsluiten van een sim only abonnement zal je niet zo snel informatie tegenkomen over een smartphoneverzekering, zo vond Simonlyvergelijken.nl uit, een vergelijkingssite over Simonlyvergelijken.nl. De providers die deze abonnementen aanbieden hebben er namelijk geen enkel belang bij dat je de smartphone gaat verzekeren, omdat je geen smartphone bij het abonnement aanschaft. Wanneer je besluit een telefoon abonnement met toestel te nemen, wordt er vaak pas aangeraden om een smartphone verzekering af te sluiten bij het abonnement. Maar, is een verzekering voor je smartphone wel nodig bij zo’n abonnement met sim only?

Smartphoneverzekering: verstandig of niet?

Een smartphoneverzekering biedt een goede dekking op het moment dat jouw smartphone stuk gaat. De verzekering zal - na aftrek van het eventuele eigen risico - de kosten voor de reparatie dekken en wellicht zelfs een volledig nieuwe smartphone toesturen. Soms kost het bijvoorbeeld Apple meer om een smartphone te repareren dan een nieuw toestel toe te sturen, waardoor je ook de kans loopt een nieuw toestel te krijgen. Wanneer je een smartphoneverzekering overweegt, kijk dan eerst goed naar de voorwaarden qua dekking.

Waarde en leeftijd van de smartphone

Je kunt je afvragen of het de moeite waard is om een dergelijke verzekering af te sluiten, wanneer het huidige toestel al wat ouder is. Bij de meeste verzekeringen geldt een eigen risico van bijvoorbeeld 150 euro. Wanneer je toestel stuk is, dien je dus eerst zelf 150 euro bij te dragen. Wanneer je geen high-end toestel hebt zoals de iPhone 6S of Samsung Galaxy S7 maar een zeer goedkoop toestel, dan is het vaak niet de moeite waard om een verzekering af te sluiten, tenzij je eigen risico erg laag is. Wanneer je wel een erg duur toestel hebt, kan dit wel zeer de moeite waard zijn. Wanneer jouw telefoon dan stuk valt, scheelt je dit een hoop kosten. Let ook op de leeftijd van het toestel, de verzekeraar kijkt vaak ook naar wat het toestel op dit moment nog waard is en op basis daarvan vindt dan ook een eventuele uitkering plaats.

Concluderend is het altijd verstandig om eens te kijken naar smartphoneverzekeringen bij een sim only abonnement, of je nu een nieuw- of een gebruikt toestel koopt. Wanneer je voor verrassingen komt te staan, is dat altijd erg vervelend wanneer je geen grote buffer hebt. Een smartphoneverzekering kan in dat geval voor jou uitkomst bieden.