Blog Help! Smartphone gestolen, ben ik verzekerd?

Help! Smartphone gestolen, ben ik verzekerd?

Posted by Admin on

Grote paniek, want je smartphone is gestolen. Het liefst ren je direct naar de winkel om een nieuwe te kopen, want zonder telefoon kan je echt niet leven. Door alle stress vergeet je bijna te controleren of jouw verzekering diefstal dekt. Als dit zo is, kan een groot deel van de kosten worden vergoed. Op Smartphoneverzekering.nl vind je een overzicht met verschillende verzekeraars.

Smartphoneverzekering met diefstal dekking

Heb je een smartphoneverzekering? Controleer dan meteen of deze dekking biedt bij diefstal. In de meeste gevallen vragen verzekeraars bij de declaratie wel om een bewijs van diefstal. Hiervoor dien je aangifte te doen bij de politie. In sommige gevallen vragen de verzekeraars ook om bewijs van braakschade.

Heb je nog geen smartphoneverzekering? Dan heb je dit keer dikke pech. Wel een goede reden om er bij je nieuwe smartphone direct een af te sluiten! Let hierbij wel op! Bij het afsluiten van een verzekering moet je extra controleren of er diefstaldekking bij zit. Hiervan is niet in alle gevallen automatisch sprake.

Op onze website vind je verzekeringen voor o.a. iPhone, Huawei, Samsung en Sony Xperia.

Wat te doen als je smartphone is gestolen

Als je erachter komt dat je telefoon gestolen is, is het slim om direct actie te ondernemen om jezelf te beschermen. Wij raden je aan de volgende stappen te volgen:

  1. Laat je simkaart blokkeren bij je provider
  2. Lokaliseer je smartphone met een tracking app (als je deze had geïnstalleerd);
  3. Ga aangifte doen bij de politie;
  4. Verander direct de wachtwoorden van accounts die je op je telefoon gebruikte;
  5. Declareer de onkosten bij je verzekeraar

Een smartphoneverzekering (met diefstaldekking) is dus zeker de moeite waard. Helemaal als jij niet meer zonder jouw geliefde telefoon kan. Zo’n verzekering kan je op zo’n vervelend moment een hoop geld en zorgen schelen. Check alle mogelijkheden op onze website.