Blog Smartphone en inboedelverzekering: hoe zit dat?

Smartphone en inboedelverzekering: hoe zit dat?

Posted by Admin on

Een smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. In bijna ieder gezin is er één of meer aanwezig. Er zijn ook speciaal verzekeringen om je in te dekken tegen schade en diefstal van je smartphone. Ze nemen de functies van tablets en laptops voor een groot deel over, maar betekent dit dat je telefoon ook onder de inboedelverzekering valt?

Hoe werkt een inboedelverzekering?

Bijna iedere huiseigenaar, of huishouden, heeft zijn inboedel verzekerd. Dit doe je om de spullen die zich in je huis te verzekeren tegen onder andere inbraak of brand/waterschade. Je bepaalt zelf in hoeverre je de spullen wil verzekeren en welke spullen dus in de dekking vallen. In de meeste situaties valt de smartphone er tegenwoordig ook vaak onder. Je bent dan dus verzekerd voor je inboedel – inclusief smartphone – maar dat betekent niet dat jouw telefoon dan voor alles verzekerd is.

Dekt inboedelverzekering ook je smartphone?

Het is sowieso verstandig om een waardevolle smartphone zoals een Samsung, iPhone of Sony te verzekeren. Als er schade ontstaat binnenshuis dan kan je inderdaad bekijken of de inboedelverzekering deze schade dekt. Dit zal niet het geval zijn als je de telefoon laat vallen bijvoorbeeld. Het gaat puur om schade die door anderen is toegebracht of in gevallen van diefstal. De overige schade of de dingen die buitenshuis gebeuren vallen sowieso niet onder de inboedelverzekering. Voor deze vormen van schade dien je een aparte telefoon verzekering af te sluiten.

Niet alle inboedelverzekeringen vergoeden de smartphone automatisch. Wil je dus verzekerd zijn dat jouw lieveling goed verzekerd is? Sluit dan een smartphoneverzekering af vanaf €3,- euro per maand! Op onze website vind je meer informatie en alle verschillende mogelijkheden en verzekeraars.