Blog Wie betaalt de kosten voor reparatie van je smartphone?

Rescue plan als je smartphone waterschade heeft opgelopen

Posted by Admin on

Oei, je telefoon is in het toilet gevallen, is nat geworden tijdens een regenbui op de fiets of je hebt onwijs gezweet in de sportschool en dat zweet is in je telefoon gaan zitten. Paniek, want je kijkt normaal gesproken elke 5 minuten op je scherm en je kan echt niet zonder telefoon. Geen paniek, volg het stappenplan om je telefoon weer aan te krijgen nadat hij waterschade heeft opgelopen.

Stappenplan telefoon redden

Stap 1

Probeer nu met een zachte doek (bijvoorbeeld een theedoek) je telefoon, batterij en SIM kaart zoveel mogelijk droog te deppen. Doe dit voorzichtig om andere beschadigingen te voorkomen.

Stap 2

De allerbelangrijke stap is stap 1, zet je telefoon uit. Kijk niet eerst nog welke functies het nog wel doen, maar doe hem echt uit! Zo voorkom je namelijk dat er kortsluiting ontstaat. Wanneer het kan haal je ook bijvoorbeeld de batterij en SIM kaart uit de telefoon.

Stap 3

Deze stap is om je te waarschuwen iets niet te doen. Zet namelijk niet de föhn op je telefoon, om hem sneller te laten drogen. Ook niet met de koude stand van de föhn. Wanneer je de föhn wel gebruikt blaas je de vocht dieper in het toestel. En je loopt risico door de warmte van de föhn andere onderdelen te beschadigen.

Stap 4

Probeert voorzichtig met de stofzuigerslang het vocht uit de telefoon te stofzuigen. Houd de telefoon niet te dicht tegen de stofzuiger, want hij veroorzaakt statische elektriciteit.

Stap 5

Let je telefoon vervolgens in een bak gevuld met rijst, couscous of kattenbakgrit. Deze producten nemen het vocht op, wat nu nog in de telefoon zit. Wacht het liefst 72 uur voordat je weer je toestel aanzet, doe dit niet te snel. Als er nog vocht in de telefoon zit en je doet hem te snel aan, loop je weer het risico op kortsluiting.

Gaat je telefoon nog aan?

Na 72 uur kan je proberen je telefoon weer aan te doen. Is het gelukt? Gefeliciteerd, je hebt geluk gehad dat je telefoon het nog doet! Gaat je telefoon niet meer aan? Dan heb je hopelijk je telefoon verzekerd met een smartphone verzekering. Je hebt namelijk grote kans dat je bij waterschade een vergoeding voor je telefoon krijgt. Nog geen telefoon verzekering? Sluit deze dan af als je een nieuwe telefoon hebt. Dan weet je zeker dat je bij waterschade verzekerd bent! Kijk hier voor een verzekering voor je iPhone, Samsung, Huawei of Blackberry.