Blog Mobiel abonnement afsluiten met een smartphoneverzekering

Mobiel abonnement afsluiten met een smartphoneverzekering

Posted by Admin on
Mobiel abonnement afsluiten met een smartphoneverzekering

Onze mobiele telefoons worden steeds duurder, slimmer en mooier. Logisch dat we bang zijn dat er iets mee gebeurt. Een telefoon kan namelijk zomaar kapot vallen op de grond, of in de wc vallen. En daar spelen verzekeraars uiteraard slim op in. Bijna alle providers proberen tijdens het afsluiten van een mobiel abonnement een telefoonverzekering aan je te slijten. Maar moet je hier eigenlijk wel voor kiezen?

Smartphone kapot

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je een smartphone laat vallen kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden euro's. Alleen een scherm voor de iPhone 6S kost bijvoorbeeld al minimaal zo'n 150 euro bij Apple. Iedere verkoper in de winkel zou er ook over beginnen hoe vervelend het wel niet is een gebroken scherm te hebben of hoe vervelend het is dat je mobiele telefoon gestolen wordt. Maar is zo'n telefoonverzekering altijd wel zo nuttig? Abonnement.net, een website waar je eenvoudig een nieuw mobiel abonnement met of zonder smartphoneverzekering kunt vinden, zocht het uit.

Hoge kosten van mobiel abonnement + verzekering

Wanneer je bijvoorbeeld een abonnement met de Samsung Galaxy S7 Edge afsluit, ben je momenteel al snel zo'n 40 euro per maand kwijt voor een abonnement. Wanneer je hierbij ook nog eens een verzekering afsluit, loopt dit al snel naar de 50 euro per maand. Een flinke investering. Wil je het toestel los kopen, dan zit je al snel op 700 euro. Wanneer je vroeg in het contract de telefoon kapot laat vallen, is dit natuurlijk enorm vervelend aangezien je dan nog twee jaar met een duur abonnement zit. Wanneer we naar de prijzen van smartphone verzekeringen kijken, zien we dat de kosten best hoog zijn. Alleen wanneer je telefoon total loss valt, is het een uitkomst om een smartphone verzekering te nemen. Vaak geldt er namelijk een hoog eigen risico, en een geringe dekking bij bijvoorbeeld waterschade. Cosmetische schade wordt regelmatig niet gedekt. Ook kun je lang niet altijd rekenen op vergoedingen bij valschade. Pas bij diefstal met braaksporen, kom je vaak in aanmerking voor vergoedingen.

Alleen bij enorm veel schade (lees: een niet te gebruiken toestel) is een smartphone verzekering dus echt een uitkomst. Bij kleine schade verbruik je vaak je eigen risico, en heeft een smartphone verzekering dus niet heel veel zin. Tenzij je een verzekering kiest met een laag eigen risico. Kijk dus goed naar de voorwaarden van iedere verzekering. Het is ook verstandig om te kijken of een all risk inboedelverzekering het vallen van een smartphone dekt; in dat geval is het niet nodig een smartphoneverzekering af te sluiten wanneer er een ongelukje in huis gebeurt.

Vergelijk smartphoneverzekeringen

Concluderend kunnen we het advies geven dat een smartphoneverzekering een veilig gevoel geeft, en bij veel schade je soms veel geld kan schelen. Wanneer je zuinig bent op je toestel en een buffer hebt op schade zelfstandig op te vangen, dan is een dure smartphone verzekering niet altijd nodig. Op Smartphoneverzekering.nl vergelijk je eenvoudig alle smartphoneverzekeringen, sommige aanbieders zijn een stuk goedkoper dan andere aanbieders, waardoor een smartphoneverzekering voor jouw wellicht wat interessanter wordt.