Blog Wie betaalt de kosten voor reparatie van je smartphone?

Lancering iPhone X

Posted by Admin on

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is deze maand de nieuwste iPhone door Apple uitgebracht. Namelijk de iPhone X. De X is tegelijkertijd gelanceerd met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Hiermee lijkt de 9 te worden overgeslagen, maar dat is dus nog afwachten.

Eerste indruk iPhone X

Wat direct opvalt is het randloze scherm, daar kan je echt niet omheen! Waar android toestellen hier al langer gebruik van maken, heeft Apple dit pas bij de iPhone X voor het eerst geïntroduceerd. Het ziet er spectaculair uit, en door het oled-scherm (in plaats van lcd) krijg je echt een goed kleureneffect. De smartphone krijgt hierdoor een chique uitstraling. De iPhone X is overigens in maar twee kleuren te verkrijgen: namelijk spacegrijs en zilver. Ook de opslagcapaciteit is in maar twee keuzes verkrijgbaar: 64 GB en 256 GB.

De achterkant is bij de X (net als bij de 8 en 8 Plus) van glas, waardoor er draadloos mee kan worden opgeladen. Dit is wederom geen revolutionaire ontwikkeling, maar wel een erg handige. In plaats van het aansluiten van een kabel aan de iPhone om het op te laten, leg je de X op een inductielader. Ook zal er volgens jaar een oplaadmat verkrijgbaar worden, waar je de X en bijvoorbeeld je Apple Watch op kan opladen.

Home button verdwenen

Waar de allereerste iPhone baanbrekend was met de home button is deze niet meer te vinden op de X. Wennen vinden wij. Vanaf nu zal je door vingerbewegingen op het scherm het toestel bedienen. Je veegt bijvoorbeeld omhoog om het bedieningspaneel te openen. Multitasking door de apps heen werkt op eenzelfde soort manier, maar door een andere beweging.

Doordat er geen home button meer is, ontgrendel je de iPhone X door middel van gezichtsherkenning, Face ID. Door het gebruik van speciale 3D sensoren en infraroodbundels kan Apple je gezicht in kaart brengen, en als het goed is, kan je het systeem niet voor de gek houden. Tijdens de lancering van de iPhone X werkte dit nog niet optimaal, en kwam naar voren dat je alsnog met een pincode de telefoon kan ontgrendelen.

Prijs iPhone X

Ondanks dat de laatste maanden eigenlijk alle nieuw specs en het nieuw design van de iPhone X gelekt waren, zijn wij alsnog blij verrast met deze editie. Er hangt wel een prijskaartje aan, namelijk maar liefst 1159 euro. Dat is wel even slikken en je moet er niet aan denken dat er wat gebeurt met je iPhone. Vergeet hem dan niet te verzekeren, in veel gevallen krijg je namelijk een schadevergoeding uitgekeerd als er schade is ontstaan aan je smartphone.