Blog Wie betaalt de kosten voor reparatie van je smartphone?

Je smartphone als camera gebruiken

Posted by Admin on

Een telefoon wordt tegenwoordig niet meer gebruikt om er alleen maar mee te bellen. Nee het is een verlengstuk geworden in ons dagelijks functioneren. Zo luister je er muziek op, gebruik je het om Netflix te kijken of juist als routeplanner. Het is handig dat de meeste telefoons deze functies aanbieden, zo ook de camera functie. Anne 2017 is het niet meer alleen een simpele foto of video te maken. Je kan echt zoveel meer er mee doen. In deze post geven we tips zodat je de mooiste filmpjes en foto’s met je smartphone kan maken.

Houd de camera altijd horizontaal

De eerste stap voor een goede foto of video is om de camera horizontaal te houden. Hiermee voorkom je de zwarte balken aan de zijkant van een video. En verder ziet het eindresultaat er gewoon mooier uit. Er past horizontaal meer in beeld. En met het aantal pixels zit het nu ook wel goed, waardoor je altijd een scherp resultaat krijgt.

Belichting moet in orde zijn

Doorslaggevend voor een goede foto is de belichting. Te veel belichting of juist te weinig licht kan een foto helemaal verpesten. Maak daarom gebruik van verlichte of heldere ruimtes als je de camera binnen gebruikt. Fotografeer ook niet tegen het licht in, want dan zie je uiteindelijk niets als je de foto gaat bekijken.

Twee handen aan de camera

Om te zorgen dat je geen trilhand krijgt waarmee je de camera bedient, kan je beter beide handen gebruiken. Stabilisatie is namelijk echt belangrijk voor een goede foto of video. Je kan je smartphone beter vasthouden en recht houden. Verder maak je minder ongecontroleerde bewegingen waardoor je geen onscherp resultaat krijgt. Oh ja, je vermindert ook de kans dat je jouw telefoon laat vallen op de grond. Daar moet je toch niet aan denken.

Beperk de zoomfunctie

Je kan tot in detail inzoomen. Dit is aantrekkelijk omdat je al snel vindt dat je te ver weg staat van het object of persoon die je wilt filmen. Maar we raden aan om de zoomfunctie te beperken. Je kan dan liever wat dichterbij gaan staan. De meeste smartphones zoomen digitaal in, in plaats van optisch inzoomen. Hierdoor gaat de beeldkwaliteit en daarmee het eindresultaat achteruit.

Focus op het object

Misschien denk je dat je camera op je smartphone automatisch scherpstelt. Dat klopt wel maar controleer dit zelf ook altijd. Wanneer het hoofdobject niet in het midden van het beeld staat, loop je het risico dat je telefoon scherp stelt op het verkeerde. Om te voorkomen dat dit gebeurt kan je altijd nog handmatig instellen. Doe dit als het nodig is, want anders verpest je een mooie foto.

Telefoon toch laten vallen tijdens het fotograferen? Misschien wordt het dan eens tijd om aan een smartphoneverzekering te gaan denken. Op onze website vind je informatie voor een telefoon verzekering voor o.a. Samsung, Sony, Huawei en iPhone.