Blog
 • Houd ongewenst bezoek uit je smartphone

  Ben jij inmiddels trotse eigenaar van een iPhone X, OnePlus 5T, Samsung Galaxy S8 of andere nieuwe smartphone? Als het goed is heb je daar direct een smartphone verzekering voor afgesloten. Toch? Je bent daarmee verzekerd tegen valschade, waterschade of andere schade waardoor je telefoon gerepareerd moet worden. Maar je wilt verder ook nog je telefoon beschermen tegen ongewenste bezoekers, die in je telefoon gaan snuffelen. Lees daarom onderstaande tips goed door om je telefoon ook voor pottenkijkers te beschermen.

 • Verleng de batterijduur van je smartphone

  Laad jij vaker dan een keer per dag je telefoon op? Lees dan verder, want vandaag geven wij tips om de batterijduur van je smartphone te verlengen. Het is niet zo gek dat we meerdere keren per dag de batterij moeten opladen. Een paar geleden gebruikte je jouw telefoon om te bellen en berichten te sturen. Tegenwoordig volgen we cursussen via de smartphone, bekijken we onze favoriete Netflix series erop en plaatsen we vlogs op Youtube. Je smartphone wordt dus intensief gebruikt.

 • Je smartphone als camera gebruiken

  Een telefoon wordt tegenwoordig niet meer gebruikt om er alleen maar mee te bellen. Nee het is een verlengstuk geworden in ons dagelijks functioneren. Zo luister je er muziek op, gebruik je het om Netflix te kijken of juist als routeplanner. Het is handig dat de meeste telefoons deze functies aanbieden, zo ook de camera functie. Anne 2017 is het niet meer alleen een simpele foto of video te maken. Je kan echt zoveel meer er mee doen. In deze post geven we tips zodat je de mooiste filmpjes en foto’s met je smartphone kan maken.

 • Lancering iPhone X

  We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is deze maand de nieuwste iPhone door Apple uitgebracht. Namelijk de iPhone X. De X is tegelijkertijd gelanceerd met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Hiermee lijkt de 9 te worden overgeslagen, maar dat is dus nog afwachten.

 • Rescue plan als je smartphone waterschade heeft opgelopen

  Oei, je telefoon is in het toilet gevallen, is nat geworden tijdens een regenbui op de fiets of je hebt onwijs gezweet in de sportschool en dat zweet is in je telefoon gaan zitten. Paniek, want je kijkt normaal gesproken elke 5 minuten op je scherm en je kan echt niet zonder telefoon. Geen paniek, volg het stappenplan om je telefoon weer aan te krijgen nadat hij waterschade heeft opgelopen.

 • Geen schermrand meer om je smartphone

  Ben jij al de trotse bezitter van een Samsung Galaxy 8? Dan begrijp je waarom een schermrand echt niet meer kan tegenwoordig. Ook producent LG is het hiermee eens en heeft ook onderzoek laten doen. Centrale vraag van het onderzoek is wat de motieven zijn van consumenten om voor een toestel met minimale schermraden te kiezen.

 • Beschermen en beveiligen van je smartphone

  Je gebruikt je smartphone dagelijks, en gebruikt hem waarschijnlijk intensief. Niet alleen staan daar alle gegevens in van je contacten (weet jij nog telefoonnummers uit je hoofd??), maar ook foto’s, e-mails, en soms zelfs bedrijfsgegevens. Verder zijn er andere dreigingen zoals virussen en malware die ervoor zorgen dat je jouw telefoon steeds beter wilt beveiligen. Dit kan dan ook heel makkelijk, als je onderstaande tips volgt is jouw mobiele telefoon optimaal beveiligd.

 • Smartphone en inboedelverzekering: hoe zit dat?

  Een smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. In bijna ieder gezin is er één of meer aanwezig. Er zijn ook speciaal verzekeringen om je in te dekken tegen schade en diefstal van je smartphone. Ze nemen de functies van tablets en laptops voor een groot deel over, maar betekent dit dat je telefoon ook onder de inboedelverzekering valt?

 • Wie betaalt de kosten voor reparatie van je smartphone?

  Pats, kling, daar ligt je smartphone op de tegels in de badkamer, tuin of op straat. Uiteraard met het scherm naar beneden, je draait je telefoon om en ziet een gebarsten scherm. Of je gaat met vrienden naar het strand op een mooie zomerdag. Zonder na te denken ren je de zee in, want het is echt warm! Na 10 minuten poedelen bedenk je opeens dat je smartphone nog in je zak zit. In beide gevallen weet je dat je jouw smartphone moet laten repareren. Wie betaalt dan deze kosten?

 • Smartphone en inboedelverzekering: hoe zit dat?

  Een smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. In bijna ieder gezin is er één of meer aanwezig. Er zijn ook speciaal verzekeringen om je in te dekken tegen schade en diefstal van je smartphone. Ze nemen de functies van tablets en laptops voor een groot deel over, maar betekent dit dat je telefoon ook onder de inboedelverzekering valt?

 • Smartphoneverzekering zonder eigen risico

  Tijdens het verdiepen in smartphoneverzekeringen kom je erachter dat ook bij een verzekering voor je telefoon vaak een eigen risico geldt. Het is belangrijk om hier tijdens je oriëntatie ook aandacht aan te besteden, want bij veel verzekeraars zitten hier grote verschillen. Voor sommige mensen is het eigen risico ook een reden om helemaal geen smartphoneverzekering af te sluiten. Toch heeft een eigen risico bij een verzekering ook zijn voordelen. Lees er in deze blog meer over!

 • Hoe kies je een smartphoneverzekering?

  De keuze is reuze! Dan hebben we het natuurlijk over smartphoneverzekeringen. Tegenwoordig is het geen overbodige luxe meer om er een af te sluiten. Met een telefoon van honderden euro’s zit je niet te wachten op reparatiekosten die net zo hoog oplopen. Maar hoe kies je nu een geschikte verzekering?

 • De beste verzekering voor smartphone

  Je wil natuurlijk het beste van het beste voor het toestel dat niet meer van jou zijde wijkt. Het is niet meer voor te stellen dat je zonder een smartphone zou moeten leven, laat staan een week of een dag.

 • Welke schade dekt mijn telefoonverzekering?

  Telefoonverkopers proberen je er altijd eentje aan te smeren in de winkel, maar dan klinkt het vooral alleen heel duur. Wat doet een telefoon verzekering nu daadwerkelijk voor je? Welke schade wordt er gedekt in een standaard verzekering? Het verzekeren van je smartphone is helemaal niet zo’n slecht idee. Na het lezen van deze blogpost ken jij de ins en outs.

 • Help! Smartphone gestolen, ben ik verzekerd?

  Grote paniek, want je smartphone is gestolen. Het liefst ren je direct naar de winkel om een nieuwe te kopen, want zonder telefoon kan je echt niet leven. Door alle stress vergeet je bijna te controleren of jouw verzekering diefstal dekt. Als dit zo is, kan een groot deel van de kosten worden vergoed. Op Smartphoneverzekering.nl vind je een overzicht met verschillende verzekeraars.

 • Nieuwe smartphone wel of geen telefoon verzekering afsluiten

  Nieuwe smartphone wel of geen telefoon verzekering afsluiten

  Als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht, dan ben je er natuurlijk enorm zuinig op. Dat moment van euforie als je de allernieuwste iPhone, Samsung of wat je dan ook hebt uitgekozen, uit het doosje haalt. Zo fijn zo’n nieuw toestel- het voelt als een nieuw begin. De gedachte dat 'ie valt en, op wat voor manier dan ook, schade oploopt is niet bepaald goed voor je bloeddruk.

 • Mobiel abonnement afsluiten met een smartphoneverzekering

  Mobiel abonnement afsluiten met een smartphoneverzekering

  Onze mobiele telefoons worden steeds duurder, slimmer en mooier. Logisch dat we bang zijn dat er iets mee gebeurt. Een telefoon kan namelijk zomaar kapot vallen op de grond, of in de wc vallen. En daar spelen verzekeraars uiteraard slim op in. Bijna alle providers proberen tijdens het afsluiten van een mobiel abonnement een telefoonverzekering aan je te slijten. Maar moet je hier eigenlijk wel voor kiezen?

 • Smartphone ook verzekeren bij een sim only abonnement

  Smartphone ook verzekeren bij een sim only abonnement

  Bij het afsluiten van een sim only abonnement zal je niet zo snel informatie tegenkomen over een smartphoneverzekering, zo vond Simonlyvergelijken.nl uit, een vergelijkingssite over sim only. De providers die deze abonnementen aanbieden hebben er namelijk geen enkel belang bij dat je de smartphone gaat verzekeren, omdat je geen smartphone bij het abonnement aanschaft.